Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Nakon kratke i teške bolesti: Poznata odbojkašica preminula u 30. godini


Paula Borgo, bivša odbojkašica i reprezentativka Brazila, preminula je u 30. godini života nakon kratke i teške bolesti.

U igračku penziju otišla je u septembru prošle godine, kada joj je dijagnosticirana bolest. Samo dva dana prije smrti oglasila se na Instagramu emotivnom porukom u kojoj je otkrila da slavi godišnjicu braka.

“Prošao je i naš peti dan, a ja nisam bila dovoljno dobro da bih uopšte mogla pričati. Proveli smo peti dan u bolnici, brinuo si se za mene i govorio mi koliko me voliš. Čula sam toliko priča o muževima koji su napustili svoje žene kad su razboljele, Carlos je bio potpuno drugačiji, pokazao mi je koliko me voli, pokazao mi je da je on čovjek kojeg mi je Bog poslao. Ljubavi, mogu toliko dobrih stvari reći o tebi, toliko tekstova napisati o tvom karakteru, toliko lijepih fraza reći o biću kakvo jesi, ali neću dužiti. Samo želim da svatko ima privilegiju da ima Carlosa u svom životu, sina poput Carlosa, supruga, brata i Carlos bi zasigurno bio sjajan otac”, napisala je Borgo u posljednjoj objavi na Instagramu.

Onda je dva dana kasnije stigla je tužna vijest, a od nje se dirljivim riječima oprostio i Svjetski odbojkaški savez.

“Počivaj u miru, Paula Borgo. Sućut obitelji, prijateljima i fanovima. Donijela si puno sreće ovom svijetu i uvijek ćemo te se sjećati. Tvoje hrabro srce bit će upamćeno”, poručili su.

The post Nakon kratke i teške bolesti: Poznata odbojkašica preminula u 30. godini appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba