Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Nakon što je otkazao put u Indian Vels, Novak Đoković ponovo posjetio Visoko


Jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković pet put boravi u posjeti Bosanskoj dolini piramida, a i ovaj dolazak s njim je porodica, supruga i djeca.

Novakovi domaćini su Sabina i Semir Osmanagić, a odmah po dolasku u Visoko Novak je obišao Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, te se nakon obilaska uputio i u popodnevnu šetnju Arheološko – turističkim parkom “Ravne 2”, piše Avaz.

Novak bi ovoga puta u Visokom trebao da ostane samo za dane vikenda, a teniser koji je rekorder po broju sedmica na prvoj poziciji ATP liste, na kojoj je proveo ukupno 361 sedmicu, prijavio je nastup na turniru u Monaku.

Novakov dolazak iskoristili su i brojni posjetioci Kompleksa Ravne, kao i Noletovi fanovi iz Srbije koji su se zadesili u parku “Ravne 2”, za pozdravljanje i fotografisanje, na što je Nole sa zadovoljstvom pristajao.

Kako je naveo i tokom svojih ranijih posjeta, Novak se u Visokom osjeća kao kod kuće, a svaki slobodan trenutak između putovanja i nastupa koristi za dolazak u Bosansku dolinu piramida, što je slučaj i ovog puta.

Ovaj dolazak Đokovića dolazi nakon što mu je zabranjen nastup na Indian Velsu. Podsjetimo, Novak nije mogao nastupiti ni na prvom grand slamu sezone, Australian Openu.

SCsport.ba