Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Norveški biatlonac ostvario pobjedu u Novem Mestu iako je bio pozitivan na koronu


Norveški biatlonac Johannes Boe započeo je utrku u subotu u Novem Mestu (Češka), u kojoj je pobijedio, uprkos tome što je bio pozitivan na Covid-19, izjavio je na TV2.

Vodeći u Svjetskom kupu Johannes Boe imao je tri testa, od kojih su dva bila pozitivna, rekao je za TV2.

“Učestvovao sam u utrci, jer sam bio vodeći nakon sprinta i želio sam pobjedu”, kazao je Boe.

Njegov brat Tarjei, drugi u sprintu u četvrtak, također je bio pozitivan i također je odlučio sudjelovati u utrci u subotu. Johannes i Tarjei bili su bez simptoma, a Međunarodna biatlonska federacija (IBU) ove zime ne zabranjuje biatloncima koji su pozitivni na Covid-19 sudjelovanje u utrkama.

Dvojica norveških biatlonaca pokušavala su se držati podalje od ostalih takmičenja, objasnio je Johannes, pobjednik potjere. On i Tarjei, koji je bio drugi, popeli su se na postolje u subotu s maskom FFP2 na licu.

“To je bila njihova odluka. Naš liječnik je rekao da ako nemaju simptome, nemaju temperaturu, ništa, samo su pozitivni, njihova je stvar da odluče žele li se natjecati ili ne”, rekao je norveški izbornik Siegfried Mazet u nedjelju.

Nekoliko biatlonaca, uključujući Norvežanina Sturlu Laegreida, prvog iza Johannesa Boea u Svjetskom kupu u biatlonu, te Francuza Quentina Fillon-Mailleta, posljednjih su dana bili pozitivni na Covid-19, ali su odustali od takmičenja u utrkama u Novem Mestu.

The post Norveški biatlonac ostvario pobjedu u Novem Mestu iako je bio pozitivan na koronu appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba