Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Odbojkaški spektakl u Mejdanu: U subotu na terenu i muška i ženska odbojkaška reprezentacija


Muška i ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra, u subotu, 28. maja, igraju prve domaće utakmice u CEV Zlatnoj ligi za žene i CEV Srebrenoj ligi za muškarce.

Obje utakmice se igraju u Tuzli, u dvorani Mejdan, a na teren prvo izlaze naši odbojkaši, koji će odmjeriti snage sa reprezentativcima Albanije.

Obje ekipe su u prvom kolu doživjele poraz. Albanci su u utorak poraženi od odbojkaša Rumunije, dok su odbojkaši Sjeverne Makedonije bili bolji od naših reprezentativaca. Iako u ovu utakmicu ulaze kao favoriti, i pred domaćom publikom, sigurno je da će gosti u ovoj utakmici dati svoj maksimum i pokušati odnijeti bodove iz Tuzle. Gledaoci će zasigurno gledati interesantan meč i kvalitetnu odbojku.

Nakon muškaraca, u 20 sati na teren izlaze odbojkašice, koje su prošle sezone osvojile Srebrenu ligu i ostvarile plasman u Zlatnu ligu. Sa druge strane mreže nalazit će se odbojkašice Španije.

Našim djevojkama je ovo prva utakmica u ovom takmičenju, a najavile su da su željne igre i da će se boriti za svaki poen u ovoj utakmici.

Odbojkašice Španije su u prvom kolu grupe B poražene od Francuske sa 3:0, a kvalitetna odbojka i zanimljiva utakmica sigurno ni ovoga puta neće izostati.

Atmosfera u reprezentaciji je odlična i sve djevojke su spremne za utakmicu.

Reprezentativke se nadaja da će dvorana Mejdan biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da će uz pomoć publike i svoje zalaganje doći do pobjede u ovoj utakmici. Za sve one koji nisu u prilici doći u Mejdan, utakmica će se emitirati uživo na BHT1 i web stranici bhrt.ba.

Cijena ulaznice je 10KM, a ulaznice se mogu rezervisati i putam web stranice osbih.ba.

SCsport.ba