Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Održana Crvena noć uz vatromet i legende Veleža

Sve je bilo u znaku Rođenih, a kroz bogat program sve prisutne smo podsjetili na najsjajnije momente Veleža kroz historiju, ali smo posebno ukazali na planove koje Klub ima i put kojim idemo trenutačno, piše Fkvelez.ba.

“Vjerujemo u svijetlu budućnost Veleža, vjerujemo u ljude, one koji i posljednji atom svoje snage daju za Velež i Rođene. Veležu želimo dati novu snagu, novu energiju” rekao je u svom obraćanju predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Kevelj.

Prisutnima su se putem video poruka iz Španije, Njemačke, Švicarske i Švedske javili Veležovi bivši igrači: Vanja, Guza, Čeha, Toza i Joka. Imenom i prezimenom nezaboravni Vladimir Gudelj, Semir Tuce, Saša Čehajić, Mili Hadžiabdić i Nikola Jokišić.

”Ponosan sam što sam dio kluba i historije Veleža, kluba koji je i dan-danas jedan od najvoljenijih klubova na prostoru Balkana” rekao je Semir Tuce, legendarni fudbaler i živa legenda našeg kluba.

Posebno nadahnut bio je Nikola Jokišić, napomenuvši da ga je otac Dimitrije učlanio u klub četiri sata nakon rođenja.

Osim govornika u službenom dijelu programa, ono što je izazvalo najviše emocija kod svih prisutnih je izlazak prvotimaca Veleža, ali i onih najmlađih Rođenih uz himnu našeg kluba i vatromet, prenosi Fkvelez.ba.

Naše najsjajnije i najvažnije zvijezde Crvene noći bili su najmlađe snage Rođenih uz poruku ”Sve nas ista ljubav spaja”.