Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Osvojili Euroligu: U Lukavcu svečano dočekani članovi SKISO Sinovi Bosne

[ad_1]

Članovi Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke Sinovi Bosne, koji su tokom vikenda osvojili Euroligu, svečano su dočekani u sportskoj dvorani u Lukavcu.

Lukavčani su u tri dana odigrali sedam utakmica i zasluženo stigli do trofeja namijenjenog pobjedniku Eurolige na turniru koji se igrao u Poljskoj.

“Pokazali su karakter, pokazali su da su oni koji se bore za nas, a ne za sebe, znači za sve nas da ih obradujemo. Nama je drago što se i drugi raduju tom uspjehu i ja moram pohvaliti sve igrače. Mi smo tim koji diše jedan za drugog, radi jedan za drugog. Ovo je bila naša želja da ovih 27 godina kako klub radi i postoji da krunišemo. Uspjeli smo…”, istakao je Fahrudin Muharemović, trener SKISO Sinovi Bosne Lukavac.

Na putu do titule pobijedili su italijanski Ferman, francuski Lyon, Robust iz Slovenije, poljsku Silesiu i na kraju ekipu Banja Luke. Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapiten tima iz Lukavca Ermin Jusufović.

“Drago mi je neizmjerno naravno zbog individualnog priznanja, ali više zbog SKISO Sinovi Bosne Lukavac. U proteklih 27 godina bilo je uspona i padova, bilo je mnogo dobrih utakmica, mnogo dobrih turnira ali ovo je definitivno nešto što je pečat na sav ovaj proliveni znoj, na svu krv, na sva odricanja i sve ono što su naše porodice trpjele za ovih 27 godina i sasvim sigurno ova medalja, ovo priznanje i ova titula osvajača Eurolige kod mene lično u mojoj kući će imati posebno mjesto i to je ono što smo svi mi sanjali”, izjavio je Ermin Jusufović, kapiten SKISO Sinovi Bosne Lukavac.

Ivana Mijatović, ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona, naglasila je kako je ostvaren ogroman uspjeh i da su Lukavčani ispisali historiju sjedeće odbojke.

SCsport.ba