Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Pezer odustao od nastupa na Evropskom prvenstvu u Minhenu: Nisam se oporavio od povrede


Bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer nije otputovao za Minhen te neće nastupiti u današnjim kvalifikacijama na 25. evropskom seniorskom prvenstvu u atletici, koje će trajati do 21. augusta.

Pezer je zadnji nastup imao 8. augusta u mađarskom Sekešfehervaru, ali je tada bacio samo 19.06 metara te je bio posljednji, deveti.

“Odlučio sam, ipak, zadnji dan odustati od puta. Jednostavno, nisam se uspio potpuno oporaviti nakon povrede prsnog mišića, pa nisam siguran da bih mogao izboriti plasman u finale. Nisam spreman, a nisam mogao ni tehnički da bacam kako treba, pa sam, nakon razgovora s trenerom Mehmedom Skenderom i ljudima iz Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, procijenio da je bolje da ne nastupam”, objašnjava Pezer.

Najavljuje kako će, samo zbog Ekipnog državnog prvenstva Bosne i Hercegovine koje je na rasporedu 4. septembra, nastaviti “trenirati jednom dnevno, ali bez puno rizika” te će nakon toga napraviti jednomjesečnu pauzu. Cilj je da bude potpuno zdrav za početak priprema za zimsku sezonu i nastupe u dvorani početkom 2023. godine.

SCsport.ba