Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Plivači Sport timea pomjerili granice na Državnom prvenstvu BiH


Takmičari Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva ispisali su nove stranice istorije bh. plivanja i pomjerili granice ovog sporta.

Na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom prošlog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu osvojili su ukupno 106 medalja od čega 57 zlatnih, 22 srebrne i 27 bronzanih. Plivački klub Sport time postao je tako prvi klub u istoriji koji je na Državnom prvenstvu BiH osvojio više od 100 medalja.

– Posebno smo ponosni na činjenicu da imamo čak 16 seniorskih zlatnih medalja. Ostvareni rezultati su plod predanog rada, dugi niz godina, naših plivača i plivačica, trenera i rukovodstva kluba. To je posljedica dugoročne strategije koja za cilj ima nastavak otvaranje vrhunskih rezultata i na međunarodnoj sceni – rekao je Evelin Avdić, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time.
 
Dokaz dugoročno velikih planova i očekivanja su svakako i isplivana dva državna rekorda BiH koja su sada u vlasništvu Iman Avdić. Novo najbolje vrijeme mlada bh. plivačica postavila je na 400 i 1.500 slobodno uz isplivanu normu za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Fukuoki na 400 slobodno.
 
Rekord Bosne i Hercegovine postavila je i štafeta Plivačkog kluba Sport time 4X50 slobodno u sastavu: Erin Hrustemović, Lamija Čaušević, Ajša Gušić, Iman Avdić. Juniorski rekord BiH u vlasništvu je Kenan Dračić na 50 metara leđno.
 
Višestruki prvaci BiH postali su Lamija Čaušević, Erin Hrustemović, Iman Avdić, Arian Kadić, Kenan Dračić, te muške štafete 4X50 slobodno u sastavu: Arman Livadić, Maksim Jovanović, Arian Kadić, Kenan Dračić i 4X50 mješoviti u sastavu: Danin Abdičević, Arian Kadić, Kenan Dračić i Arman Livadić, saopćeno je iz PK Sport time.

The post Plivači Sport timea pomjerili granice na Državnom prvenstvu BiH appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba