Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Plivači Veleža osvojili četiri medalje na takmičenju u Sarajevu


Ove subote na Olimpijskom bazenu “Otoka” održao se osmi po redu međunarodni plivački miting “Bosna PICCOLO CUP 2022” u organizaciji Plivačkog kluba “Bosna” iz Sarajeva. Na mitingu je učestvovalo 370 takmičara iz 25 klubova iz Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Mostarski klub je bio predstavljen sa 15 plivača: Danis Kadrić, Ajnur Talić, Daris Dizdarević, Harun Salčin, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Lazar Vuković, Ajna Talić, Ema Penava, Sara Tipura, Hamza Tipura, Emin Begić, Abdullah Marić i Amila Crnalić.

Osvojene su četiri medalje, od čega je jedna zlatna i tri su bronzane.

Ajna Talić (2012) je upisala odličan nastup. Osvojila je dvije medalje, jednu zlatnu i jednu bronzane, dok je u jednoj disciplina ostvarila plasman na četvrto mjesto.

Najbolja je bila u svojoj najdražoj disciplini, 50 metara prsno, dok je na 100 metara mješovitim stilom bila treća.

Danja Alikalfić (2011) je znatno popravila sva svoja vremena te osvojila bronzanu medalju. Treća je bila u svojoj kategoriji u disciplini 50 metara prsno.

Fatih Boškailo (2011) je nastavio sa veoma dobrim nastupima te se iz Sarajeva vraća s osvojenom medaljom. Bronzanu medalju je osvojio na 50 metara prsno.

Ostali plivači su upisali odlične nastupe i pomjerili granice svojih ličnih rekorda što je bio i primarni cilj na ovom takmičenju. Plivači Veleža nastavljaju s pripremama za nova takmičenja.

SCsport.ba