Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Pojačanje u napadu: Brazilac pojačao Rođene

[ad_1]

Nakon što je danas potpisao Nedim Hadžić, FK Velež uoči glavnog dijela priprema za drugu polusezonu u Premijer ligi BiH doveo je još jedno pojačanje. Riječ je o Brazilcu Wallaceu Menezesu dos Santosu.

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Wallace Menezes dos Santos od danas i službeno novi igrač našeg Kluba.

U prisustvu direktora Fudbalskog kluba Velež Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog 24-godišnjeg igrača veznog reda iz Brazila vezati za Rođene do kraja sezone 2023/24, uz mogućnost produživanja ugovora za još jednu godinu.

Wallace Menezes dos Santos je rođen 23. juna 1998. godine u Aracaju, Brazil. Ponikao je u brazilskom CS Sergipe, a zatim svoj fudbalski put nastavlja u CS Maruinense, kako bi potom započeo i evropsku karijeru u austrijskom SC Austria Lustenau. Nakon Austrije, evropsku karijeru je nastavio u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi kao igrač HNK Gorica, navodi se u saopćenju FK Velež.

(24sata.info)