Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Postavila novi državni rekord: Sjajan nastup Lane Pudar u Rijeci


Najbolja bosanskohercegovačka sportašica Lana Pudar ubilježila je odličan nastup na 14. međunarodnom plivačkom mitingu “Victoria – Primorje” koji se protekloga vikenda održao u Rijeci.

Na natjecanju je nastupilo preko 700 plivača iz Italije, Austrije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Kluba vodenih sportova Orka.

Ističu kako je riječ o najjačem plivačkom natjecanju u ovom dijelu Evrope, u dosadašnjem dijelu godine.

“Lana Pudar nastupila je u četiri discipline, 100 i 200 metara delfin i 100 i 200 metara slobodno i po tko zna koji put pokazala svoju klasu. U disciplini 200m slobodno postavila je novi apsolutni državni rekord u vremenu 02:02.62. U disciplini 100m delfin isplivala je najvrjedniji rezultat mitinga u ženskoj i muškoj konkurenciji u vremenu 58.89, što iznosi 843 FINA boda”, napisano je u saopštenju.

U disciplini 200 metara delfin Lana je isplivala svoje najbolje vrijeme u ovoj godini 02:10.55, koje iznosi 812 FINA bodova, dok je u disciplini 100 metara slobodno osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji i treće mjesto u apsolutnoj kategoriji s vremenom 57.24.

Ovi rezultati bili su dovoljni da, u zbiru dva najbolja rezultata iz finalnih utrka, Lana osvoji glavnu nagradu mitinga i bude proglašena najboljim plivačem mitinga i u ženskoj i muškoj konkurenciji.

“Ovo su svakako vrlo vrijedni rezultati za ovaj dio godine, ali pred Lanom je još puno rada, treninga i priprema kako bi se ispunili svi ciljevi i zadaci koji su pred njom u ovoj i narednoj godini. Fokus je na ispunjenju zadataka trenažnog procesa, a rezultat u ovom dijelu sezone nije nešto što nam je primarno. Cilj je da Lana bude najbolje pripremljena kada krenu najveća natjecanja”, kazali su iz Laninog kluba.

Idućega vikenda Lana će na sarajevskom olimpijskom bazenu Otoka braniti boje naše države na četveromeču država Srbija – Hrvatska – Slovenija – Bosna i Hercegovina, zaključeno je u saopštenju.

(FENA)

The post Postavila novi državni rekord: Sjajan nastup Lane Pudar u Rijeci appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba