Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Potpisani ugovori za sufinansiranje projekata sportskih organizacija TK


Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović potpisala je danas ugovore sa sportskim organizacijama koje su ispunile uslove Javnog poziva za sufinansiranje programa/projekata sportskih organizacija u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2022. godinu.

Zastupljeni su svi klubovi sa područja TK, a podržano je ukupno 132 projekta kada su u pitanju sportske organizacije i manifestacije, saopćeno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.

Prema riječima ministrice Mijatović, iznos dodijeljenih sredstava je oko 900.000 KM.

“Ono na što smo posebno ponosni kao resorno ministarstvo je da po prvi put imamo omladinske uzrasne kategorije, što u stvari nama predstavlja iskorak ka naprijed. Ulaganje u omladinske uzrasne kategorije je ulaganje u našu budućnost. Ove godine imamo znatno više podržanih projekata u odnosu na prošlu godinu”, kazala je ministrica Mijatović.

Po prvi put je urađena kategorizacija sporta, a uključene su sve kategorije, među kojima se prednost daje kvalitetnom i vrhunskom sportu, ali nisu zaboravljeni ni rekreativni sport, odvijanje trenažnih procesa i slično.

Uslovi, postupci i kriteriji za raspodjelu sredstava definirani su odlukom koju je Vlada TK donijela u martu.

SCsport.ba