Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Potvrdili učešće: Wawrinka, Monfils i Khachanov stižu u BiH narednog mjeseca


Novak Đoković je prvo ime ATP turnira Srpska Open u Banjoj Luci, a uz njega za sada su učešće potvrdili Stanislas Wawrinka, Gael Monfils, Karen Khachanov, dok se očekuje konačan odgovor prošlogodišnjeg pobjednika Andreya Rubleva.

Također, na turnir koji se igra u BiH dolaze i reprezentativci Srbije Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Laslo Đere.

“Veoma komplikovano je bilo dovesti turnir u Banjaluku, a uradili smo sve kako bi predstavili grad u najboljem svetlu, da publika vidi najbolje igrače na čelu sa Novakom”, istakao je direktor turnira Đorđe Đoković, prenosi Glas Srpske.

Za ATP će biti formiran čitav kompleks.

U parku će biti fan zona sa dosta dešavanja, nagradnih igara. Djeci će biti omogućeno slikanje sa teniserima a cijena karata biće poznata 1. aprila. Karte će biti prodavane za dan, a ulaz za fan zoni bit će pet KM.

“Karte će biti u prodaji početkom aprila i to onlajn i direktno u parku. Za decu do 10 godina biće besplatan ulaz u fan selo, a za glavni teren popust je 30 odsto. Želimo da srušimo neke rekorde na ovoj vrsti turnira”, dodao je Đoković.

Suorganizator turnira je Teniski savez Republike Srpske.

“Zahvalni smo porodici Đoković koja je godinama uz Teniski savez Republike Srpske. Nismo ni sanjali da ćemo dobiti ovakav turnir, bili smo presrećni kad smo ga dobili, pa smo prionuli na rad. Vjerovatno je ovo najveći događaj u istoriji Republike Srpske . Blizu smo kraja radova, vjerujem da ćemo sve da završimo na vrijeme. Prenos će da bude u 130 zemalja, što je značajno za promociju. Banjaluka je u 39 gradova koji imaju ovakav turnir i ponosni smo na to jer će dosta značiti za promociju grad”, istakao je predsjednik Teniskog saveza RS Draško Milinović.

Turnir Srpska Open bit će održan od 16. do 23. aprila.

The post Potvrdili učešće: Wawrinka, Monfils i Khachanov stižu u BiH narednog mjeseca appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba