Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Proceduralna greška: Hamilton kažnjen zbog piercing u nosu

[ad_1]

Momačad Mercedesa kažnjena je nakon kvalifikacija za današnju utrku za Veliku nagradu Singapura s 25.000 eura zbog proceduralne pogreške vezane za kontroverzno pravilo zbog kojeg sedmerostrukom svjetskom prvaku Lewisu Hamiltonu cijele godine prijeti suspenzija.

U Mercedesu su pogrešno ispunili formular prije utrke u kojem su potpisali da će se Hamilton držati pravila o nenošenju nakita u bolidu, a on je ipak zadržao piercing u nosu. Pravilo o nenošenju nakita vrijedi od ove sezone i svako malo se zbog njega Hamiltonu prijeti suspenzijom, ali britanski vozač pravda se zdravstvenim problemima i cijelu situaciju opisuje “pomalo blesavom”.

“Godinama nosim piercing u nosu i naravno da je na početku sezone bilo svega. Već se bio učvrstio unutra i nije ga se moglo izvaditi, pa su mi dali izuzeće za utrke dok ne pronađem rješenje. Onda sam ga otišao izvaditi i namjeravao ga vraćati i opet vaditi po potrebi, ali se inficiralo i nos mi je natekao”, rekao je Hamilton, a prenosi BBC.

“Sve sam im to rekao prije kvalifikacija. Išao sam kod doktora srediti taj krvavi žulj, vratio sam piercing unutra i počelo je zacjeljivati zadnja dva tjedna. Liječnici su me tražili da ga ostavim u nosu. Nevjerojatno mi je da moramo razgovarati o nečem tako malom. Sve ostalo sam izvadio. Ali više me stvarno nije briga”, objasnio je britanski vozač.

Hamilton tvrdi da je već umoran od svega i istaknuo je nedosljednost i FIA-inu strogom primjenjivanju pravila koje postoji već gotovo 20 godina, ali se do ove sezone nije primjenjivalo. Razlog je to što je metal vodič topline i zagrijava se u slučaju vatre u bolidu.

“Ali na odijelima imamo patente od metala, pojasevi su metalni i u kacigama imamo žice od aluminijskog metala. Ne znam, sve mi je ovo pomalo blesavo. Stjuardi bi se trebali brinuti o našoj sigurnosti, ali ovo nije pitanje sigurnosti”, rekao je Hamilton.

On će na današnjoj utrci u Marina Bayu krenuti s treće startne pozicije, iza Charlesa Leclerca u Ferrariju i Sergija Pereza u Red Bullu, a u istom redu s Carlosom Sainzom iz Ferrarija. Aktualni prvak Formule 1 i vodeći u ovogodišnjem poretku Max Verstappen sa svojim Red Bullom kreće osmi.

SCsport.ba