Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Prodato više od tri miliona ulaznica za takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu


Skoro 3,25 miliona ulaznica prodato je za Olimpijske igre u Parizu, poslije prve faze prodaje koja je pokrenuta prije manje od mjesec.

Tony Estanguet, predsjednik organizacionog odbora to je ocijenio kao veliki uspjeh, uprkos kritikama oko cijena ulaznica koje neki smatraju pretjeranim.

Prva faza puštena je u prodaju u paketima od najmanje tri ulaznice, a najviše 30, što je gotovo trećina od ukupno 10,5 miliona karata za najveću smotru svjetskog sporta 2024. godine.

Od ovih 3.25 miliona karata, gotovo 13 posto prodano je po cijeni od 24 eura, 70 posto po cijeni manjoj od 100 eura i 4,5 posto po cijeni većoj od 200 eura, naveli su organizatori. Dvije trećine kupaca su Francuzi, a karte su kupili državljani čak 158 zemalja.

Ubrzo poslije pokretanja prve faze, 15. februara, pojavile su se kritike zbog cijena koje su previsoke za pojedina mjesta, poput ulaznica od 690 eura za večernji program atletike.

Organizatori se pravdaju, podsjećajući da će milion ulaznica po cijeni od 24 eura biti ponuđeno javnosti, a pet miliona ulaznica koštat će 50 eura i manje.

Druga faza prodaje ulaznica, ovoga puta pojedinačne, kreće od 15. marta novim izvlačenjem, a u prodaju će biti pušteno 1,5 miliona karata.

The post Prodato više od tri miliona ulaznica za takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba