Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Prošle godine “pomogao” Verstappenu da osvoji titulu, a sada napušta Formulu 1


Kanađanin Nicholas Latifi (27) na koncu ove sezone napušta ekipu Williams Racinga, objavila je britanska momčad Formule 1.

Latifi je u Formuli 1 debitirao s Williams Racingom na Velikoj nagradi Austrije 2020. i do sada je startao 55 puta osvojivši sedam bodova.

“Želio bih iskoristiti ovu priliku i zahvaliti svima u Williams Racingu, svim ljudima u fabrici i onima s kojima radim uz stazu. Iako nismo postigli rezultate za koje smo se nadali da hoćemo, ipak je to bilo fantastično putovanje”, rekao je Latifi.

“On je sjajan timski igrač koji ima odličan stav prema svojim kolegama i poslu te je omiljen i cijenjen. Želimo mu puno sreće u budućnosti, kako u kokpitu tako i izvan njega”, dodao je izvršni direktor i voditelj tima Jost Capito.

Latifi je ove sezone i dalje bez bodova, a najbolji je bio na VN-u Velike Britanije, gdje je završio na 12. mjestu. Za sada je poznato kako će Alex Albon i sljedeće sezone voziti za Williams, a uskoro će biti poznata i puna postava vozača za 2023. godinu.

Kanađanin je imao i veliku ulogu u prošlogodišnjoj borbi za prvaka te se može reći da bez njega Max Verstappen ne bi završio ispred Lewisa Hamiltona u ukupnom poretku. Naime, Verstappen je do 53. od 58 krugova na posljednjoj utrci bio u nenadoknadivom zaostatku za Hamiltonom.

U tom se krugu Latifi izvrtio na stazi i zabio u zid, na stazu je izašao safety car, što je uz neke kontroverzne odluke FIA-e omogućilo Verstappenu da dođe odmah iza Hamiltona. Sigurnosni automobil maknuo se sa staze u posljednjem krugu, a Verstappen je na novijim gumama prestigao Britanca u utrci, a samim time i u ukupnom poretku. Latifi je zbog toga dobivao brojne prijetnje na društvenim mrežama.

SCsport.ba