Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Quartararo došao do prve pobjede u sezoni i preuzeo vrh, trku obilježio i incident Millera

[ad_1]

Fabio Quartararo je osvojio Veliku nagradu Portugala na stazi Algarve i tako je preuzeo prvo mjesto u ukupnom poretku, a iza vozača Yamahe na drugom mjestu bio je Joan Zarco iz Pramaca i trećeplasirani Aleix Espargaro na Aprilliji.

Quartararo je počeo trku sa osmog mjesta, a brzo je došao u prednosti do kraja dominantno vozio i nije dopustio svojim konkurentima da ga ugroze. Nekoliko krugova prije kraja, Jack Miller je izgubio kontrolu nad prednjim krajem i izbacio je sebe i Joana Mira iz borbe za podij.

Miller i Mir su bili iza Quartarara i Zarca, koji su na kraju ostali na prve dvije pozicije. Aleix Espargaro je na kraju uspio doći do treće pozicije i novog podijuma u karijeri. Iza vozača na podijumu završio je Alex Rins na Suzukiju, koji je do ove pozicije došao čak sa 23 mjesta.

Domaći vozač Miguel Oliveira završio je na petom mjestu, a velika bitka u finišu vodila se između braće Marquez. Na kraju Marc je uspio osvojiti šesto mjesto i pobijediti brata Alexa, koji je završio na sedmoj poziciji.

Quartararo je ovom pobjedom preuzeo prvo mjesto sa 69 bodova u ukupnom poretku, a isti broj bodova ima i Rins, no Francuz je na vrhu zbog današnje pobjede.

SCsport.ba