Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Rijad Begić i Tamara Ćešić pobijedili na Jahorini za kraj treće zimske Teqvoly turneje


Treća zimska “Mozzart Teqvoly Winter” turneja završena je manifestacijom na Jahorini, a ovogodišnji osvajači su Rijad Begić i Tamara Češić.

Teq sportovi, dvije godine nakon što su se pojavili na bh. tržištu, u potpunosti su osvojili srca Bosanaca i Hercegovaca, a treća turneja Mozzart Teqvoly Winter Tour, s manifestacijama koje su promovisale sport u jednoj potpuno novoj dimenziji je to i ove godine još jednom potvrdila.

Takmičenje na Jahorini, gdje je učestvovalo čak 16 ekipa, na najbolji mogući način pokazalo je kako jedan ovakav atraktivan i relativno mlad sport može privući veliku pažnju učesnika i publike te sve čari koje može pružiti u posebnim sniježnim uslovima, po čemu je BiH prva u svijetu.

Uz idealne vremenske uslove i bez padavina, za razliku od ranijih etapa, igračima je u potpunosti bilo omogućeno da pokažu najbolje izdanje i niz sjajnih poteza i akrobacija koje je publika s oduševljenjem pozdravila. Na kraju, nakon Vlašića, Ponijera i Bjelašnice, tačka na zimsku turneju 2023. godine stavljena je na Jahorini.

Prvo mjesto i nagradu od 500 KM osvojili su Rijad Begić i Tamara Ćešić.

I ove godine nastavljena je praksa da je turneja humanitarnog karaktera i sva sredstva od kotizacija i ovaj put su otišla u dobrotvorne svrhe, odnosno udruženju Pomozi.ba, no i pored toga organizator je osigurao bogati nagradni fond, kako za održano takmičenje na Vlašiću, Ponijerima i Bjelašnici, tako i za ovaj na Jahorini.

Ukupni nagradni fond je iznosio 10.000 KM. Olimpijski centar Jahorina kao sjajan domaćin već treću godinu za redom je dodijelio jednodnevni ski pass svim pobjednicima.

(FENA)

The post Rijad Begić i Tamara Ćešić pobijedili na Jahorini za kraj treće zimske Teqvoly turneje appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba