Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Shiffrin u Kvitfjelu osigurala novi veliki Kristalni globus, Muzaferija zauzela 41. mjesto


Kajsa Vickhoff Lie, 24-godišnja norveška skijašica, ostvarila je u Kvitfjelu premijernu pobjedu u Svjetskom kupu, nakon što je pred svojim navijačima bila najbrža u spustu. Ipak, glavna je priča dana peto mjesto Mikaele Shiffrin. Ono joj je bilo dovoljno za novi veliki Kristalni globus.

Dosad je Lie imala dva druga mjesta u utrkama Svjetskog kupa, a jednom je druga bila i ove sezone, na spustu u talijanskoj Kortini d’Ampeco. Sada je ostvarila pobjedničko vrijeme 1:32.36 i time Norvežanima u Kvitfjelu omogućila slavljeničku subotu.

Samo su dvije skijašice došle unutar pola sekunde zaostatka za pobjednicom te je drugoplasirana Italijanka Sofia Goggia zaostala 29 stotinki, dok je treća bila Švicarka Corinne Suter koja je imala 41 stotinku slabije vrijeme.

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija završila je utrku na 41. mjestu.

Peto mjesto podijelila je s Austrijanskom Siebenhofer američka skijašica Mikaela Shiffrin. S obzriom da je Lara Gut-Behrami, druga u ukupnom redoslijedu, bila tek 21., Shiffrin je osigurala novi veliki Kristalni globus, namijenjen najboljoj u Svjetskom kupu. Do kraja sezone je sedam utrka, odnosno 700 bodova, što Gut-Behrami ostaje nedohvatljivo.

Osvojila ga je Amerikanka peti puta u karijeri, najbolja je dosad bila 2017., 2018., 2019. i 2022. godine te se po tom dosegu izjednačila s legendarnim Marcom Girardellijem. Ispred njih su još Annemarie Moser-Proell koja je najbolja bila šest puta te Marcel Hirscher koji je čak osam puta osvajao veliki Globus. 

U ovoj sezoni Shiffrin je čak 14 puta bila na postolju, od čega je pobijedila u 11 utrka.

The post Shiffrin u Kvitfjelu osigurala novi veliki Kristalni globus, Muzaferija zauzela 41. mjesto appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba