Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Skandal trese Barcelonu, uprava kluba Mesija nazvala kanalizacijskim pacovom

Katalonski list “Periodiko” objavio je jučer sadržaje “WhatsApp” poruka koje su kružile u grupama članova uprave Barcelone, a u kojima je žestoko vrijeđan Lionel Mesi (Messi).

– Najgore su ucjene i nepristojnost tog hormonskog patuljka prema svima nama koji radimo za klub kojem duguje život – pisao je član uprave Barce Gomez Ponti, piše Avaz.

Nije samo prozivan Mesi, nego se pominju i Đerard Pike (Gerad Pique), Serhio Buskets (Sergio Busqets), te Đoan Laporta (Julien). Vrijeđani su na skandalozan način, a sve se događalo u januaru 2021. godine kada je izašla informacija da igrači imaju problem s čelnicima kluba oko smanjenja plata usljed krize zbog pandemije koronavirusa.

Pored Bartomeua u grupi su bili i njegovi saradnici Oskar Grau, Gomez Ponti, Đordi Moć, Oriol Tomas, David Belver, Pančo Šroder i Havijer Sobrino.

Ponti je bio dominantan u uvredama.

– Barto, ne možeš da budeš toliko dobar prema ovom pacovu iz kanalizacije. Klub mu je dao sve, a on sprovodi diktaturu, pita se oko pojačanja i transfera, novih ugovora… Ja to ne bih mogao – pisao je Ponti i obraćao se Bartomeu, pa je nastavio – Najgore su ucjene i nepristojnost tog hormonskog patuljka prema svima nama koji radimo za klub kojem duguje život. Ali, kada stvari krenu po zlu „misli se na pandemiju koronavirusa“, tebi stiže poruka: Predsjedniče, drugima spusti platu, ali Luisu Suaresu i meni ništa ne diraj – pisalo je u mailu.

Ponti je također Pikea nazvao “velikim k… sinom”, a igrače razmaženim i bezosjećajnim milionerima.

Mesi je prije nešto više od godinu dana napustio Barcu i potpisao za Pari Sen Žermen, a sada su u katalonskom listu isplivale poruke iz grupe na “WhatsApp” aplikaciji u kojoj je saradnicima bio bivši predsjednik “blaugrane” Đozep Marija Bartomeu.