Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Teqvoly turneja stigla u Sarajevo, do velikog finala ostala još dva turnira

[ad_1]

Ljetna turneja “Mozzart Teqvoly Summer Tour 2022” nastavljena je u subotu 6. augusta takmičenjem koje je održano u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u Sarajevu, a gdje su pobjedu na kraju odnijeli Dušan Kuzmanović i Anđela Perišić. 

Što se tiče samog turnira, a koji je prvi put odigran na plastičnoj travi, pobjedu je prvi put nakon četiri turnira odnio Dušan Kuzmanović u paru s Anđelom Perišić, dok su drugo mjesto zauzeli Mirza Mašić i Amna Neimarlija. 

Treće mjesto u konkurenciji 12 ekipa osvojili su Damir Mahmutović i Amna Mušija. 

Ranije su turniri odigrani u Trebinju, Mostaru, Banjoj Luci i Kaknju, a nastavljaju se 10. augusta u Općini Vogošća (plato ispred KSC Centra), 14. augusta Vilsonovo šetalište (ljeto na Vilsu), dok je veliko finale zakazano za 19. august u glavnom gradu naše države i to za posljednju noć Sarajevo Film Festivala. 

Na svakom pojedinačnom turniru u sklopu ovogodišnje turneje osigurane su vrijedne nagrade, a da trud ne bude uzaludan, pobrinuli su se Monri Payments by Payten i BH Telecom te prvo mjesto nagradili sa 500 KM, drugo sa 300 KM, a treće sa 200 KM.

Uz to, drugoplasirani su dobili dva vaučera u Bauer centru za regeneraciju tijela, dok su trećeplasirani dobili vaučer za besplatan vikend u hotelu Carpe Diem u Mostaru.

Za glavnu nagradu u velikom finalu i na završnom turniru u Sarajevu pobrinuli su se Vas Tour Bosnia and Hercegovina i Turistička zajednica Kantona Sarajevo koji su za pobjednike osigurali sedmodnevni all inclusive boravak u Albaniji.

Kotizacija za učešće je iznosila 20 KM, a sav prihod je otišao u humanitarne svrhe i proslijeđen je organizaciji Pomozi.ba.

Organizator se na kraju posebno zahvalio predsjedniku Turistične zajednice Kantona Sarajevo profesoru Kenanu Magodi što je prepoznao novi sport i jednu potpuno novu sportsku paradigmu te s tim u vezi pružio veliku podršku od početka turneje ACAR Eventsu.

SCsport.ba