Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Tomislav Brkić izborio finale prestižnog ATP turnira u tandemu s Franciscom Cabralom

[ad_1]

Dobrim dijelom godine, Tomislav Brkić je igrao u paru zajedno s Nikolom Ćaćićem. Igrali su polufinale Adelaidea, Buenos Airesa, Beograda, ali su se razišli nakon poraza u prvom kolu Roland Garrosa. Reprezentativac BiH je kratko igrao Stuttgart zajedno s Franciscom Cabralom, pa onda opet jedan turnir sa Nikolom.

Ramkumar Ramanathan je bio partner u Wimbledonu, Ariel Behar na posljednja dva turnira prije Gstaada. U Švicarskoj, prestižnom ATP turniru Gstaad, zaigrao je ponovo s Cabralom s kojim će sutra igrati finale.

Portugalac je trenutno slabije rangiran od Tome, trenutno je 63. na svijetu, ali je u kombinaciji s Brkićem izgledao jako dobro. Do finala su izgubili samo jedan set.

Danas su u polufinalu nadigrali kombinaciju Fabrice Martin – Franko Škugor u dva seta 6:3, 6:3 za sat i sedam minuta igre. U završnici prvog seta, Martin i Škugor gube svoje servise, dok je drugi set odlučen onog trenutka kada su Brkić i Cabral otišli na nedostižnih 4:1.

Brkić tako ima priliku doći do drugog naslova na Touru nakon prošlogodišnjeg trijumfa u Buenos Airesu. Protivnici u finalu će im biti pobjednici meča Haase/Oswald – Sonego/Vavassori.

SCsport.ba