Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Tyson Fury ipak neće u penziju, borba za ujedinjenje titula očekuje ga u decembru


Tyson Fury progovorio je o budućim bokserskim planovima, a otkrio jest najgore čuvanu tajnu u svijetu borilačkih sportova – ništa od penzije.

Tyson Fury se povukao nakon pobjede protiv Dilliana Whytea, međutim kao i mnogo puta do sada, ‘penzija’ nije dugo trajala. U TV intervjuu za britanske medije, Fury je progovorio o planovima, a definitivno je s nekima iznenadio.

Očekuje se kako će u decembru boksati za ujedinjenje svih teškaških titula s pobjednikom uzvratnog okršaja između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka, no prije toga iskazao je želju za nizom ekshibicijskih mečeva protiv nekoliko poznatih imena.

Na popisu su Mike Tyson i Lennox Lewis kao bivši prvaci, ali i legendarni hrvač i glumac te poslovni čovjek Dwyane ‘The Rock‘ Johnson koji doduše još nije iskazao volju za takvim nečim.

Razlika u ekshibicijskim borbama u odnosu na profesionalne je jasna, ne moraš pobijediti, bitno je zabavljati se, a možeš se boriti protiv starih boksera, mladih, a i nekoga ko nije u boksu,” kazao je Fury.

Naravno, nije pridodao činjenicu da je novac iz takvih borbi itekako primamljiv što je nedavno potvrdio Floyd Mayweather borbom protiv ‘youtubera’ Logana Paula za koju je navodno zaradio deset miliona dolara.

SCsport.ba