Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Tyson Fury ostvario astronomsku zaradu u posljednjem meču karijere: Moram biti čovjek od riječi

[ad_1]

Odbranom naslova prvaka teške boksačke kategorije po verziji WBC i prema magazinu The Ring, Tyson Fury učvrstio je svoje mjesto među najboljim boksačima svih vremena, a i dodatno povećao svoje bogatstvo zarađeno karijerom u ringu. Fury je nokautirao izazivača Dilliana Whytea u šestoj rundi meča na Wembleyju koji je uživo pratilo blizu 100.000 ljudi.

Takvim ishodom ostao je neporažen i u svom 33. ulasku u ring te je sada na omjeru od 32 pobjede, a ima i jedan neodlučeni ishod iz prvog ogleda trilogije s Deontayem Wilderom. Nakon meča je rekao da bi se trebao držati obećanja te da bi borba s Whyteom mogla biti i posljednja u njegovoj karijeri. Za nju je i obilato novčano nagrađen.

Obećao sam supruzi Paris da ću završiti karijeru nakon treće borbe s Deontayem Wilderom. I mislio sam to. Bila je to sjajna trilogija. No, ponuđeno mi je da se borim kod kuće, na Wembleyju, mislim da sam tu borbu dugovao navijačima, svakom čovjeku u Ujedinjenom Kraljevstvu. Sad je i to odrađeno. Moram biti čovjek od riječi, mislim da je to to. Ovo bi moglo biti spuštanje zavjese na karijeru Kralja Cigana. A kakav je ovo samo način za odlazak“, rekao je Fury uz zahvalu navijačima.

Njegov promotor Frank Warren uspio je organizovati borbu s rekordno visokim ulogom od 30 milijuna funti, uz raspodjelu novca 80:20 u korist svog štićenika. Bez obzira na ishod meča, Fury je imao zagarantiranih 21,5 miliona funti, a pripala su mu i dodatna tri za pobjedu. Whyte je zaradio 5,5 miliona funti, navode britanski mediji.

SCsport.ba