Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

U 30. godini preminuo Marko Nakić, omiljeni fitness trener iz Mostara

Smrt ovog mladog sportaša rođenog 20. decembra 1991. godine potresla je mnoge u Mostaru, a na društvenim mrežama brojni njegovi prijatelji kao i sugrađani iz Mostara te Nove Bile opraštaju se od Marka uz poruke kako će ga uvijek pamtiti kao nasmijanog i uvijek susretljivog momka.

Imao je zvanje magistra fizičke kulture i profesora TZK, a također je radio i kao privatni trener u teretani te kao kondicioni trener za nogometaše. Svoje znanje je dodatno usavršavao na seminarima. Poznat pod nadimkom “Zigi”, Marko je bio trener Univerzalne škole Sport talent Mostar.

U fitness svijet je uplovio 2015. godine nakon što je završio diplomski studij i stekao naziv magistra, a posebno je volio rad s djecom. Kao fitness trener radio je u Arena centru u Mostaru.

“Generacije dječaka koje si sportski odgojio čuvat će sjećanje na tebe i tvoj dragi lik. Naravno, ni mi kolege nećemo dozvoliti da sjećanja izblijede. Pokoj ti lijepoj duši i počivaj u miru Božijem”, napisao je Sejo Rebac, bivši nogometaš, a danas trener u NK Mostar, prenosi Klix.