Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Ugostit će gotovo stotinu biciklista: Mostar domaćin trening kampa Biciklističke reprezentacije BiH

[ad_1]

Biciklistički savez Bosne i Hercegovine i Biciklistički klub Mostar i ove godine zajedno provode projekt “Trening kamp Reprezentacije BiH” koji će se realizirati krajem ovog mjeseca.

Mostar i Hercegovina na sedam dana ponovo će ugostiti gotovo stotinu vrhunskih biciklista, a ovogodišnji novitet je da će se osim priprema i treninga, održati i edukativne radionice za nove suce i trenere iz svijeta biciklizma, saopšteno je iz Biciklističkog saveza BiH.

Predsjednik Biciklističkog saveza BiH Toni Zorić rekao je kako je sretan što će Savez i ove godine poduprijeti ovaj projekt koji promovira sport i turizam na otvorenom, te Grad Mostar i Hercegovinu kao poželjnu turističku i sportsku destinaciju.

“Prošle godine smo imali ograničenja zbog epidemiološke situacije, dok ove godine imamo velika poskupljenja koja utječu na sve sfere života i ono što nam je do sada bilo teško, sada s ovim cijenama je dva do tri puta teže. No, mi u sportu sretni smo zbog podrške koju nalazimo od Grada Mostara na čelu s gradonačelnikom Mariom Kordićem, te Sportskog saveza Grada Mostara na čelu s predsjednikom Senadom Keveljom, zbog kojih smo u mogućnosti i ove godine realizirati projekt”, kazao je Zorić.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je kako biciklizam postaje prepoznatljiva kockica u brendu Hercegovine kao turističke destinacije.

“Iznimno sam sretan da imamo ovakve pozitivne priče te da je Grad Mostar još jednom zapala slavna uloga da bude domaćin fine priče koja promovira sport i turizam na otvorenom koji je danas sve popularniji vid turizma”, izjavio je gradonačelnik Kordić.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj istaknuo je kako biciklizam zadnjih godina poprima ozbiljne razmjere kako među profesionalnim biciklistima, tako i među rekreativnom populacijom, a Hercegovina se zahvaljujući ovakvim pričama može izgraditi kao prepoznatljiva turistička i sportska regija.

“Zadovoljstvo mi je biti dio jednog ovakvog projekta koji promoviraju naš grad i našu Hercegovinu, te i sport generalno, a samim time i biciklizam kao sport. To je jedna velika ekspanzija koja se događa ne samo u Gradu Mostaru nego Bosni i Hercegovini, a sve zahvaljujući ovim krasnim i vrijednim ljudima. Znam koliki su trud uložili u sve ovo, ovo već godinama traje i cijela ova priča krenula je otprilike prije deset godina, a rezultat se danas vidi i hvalevrijedan je”, dodao je Kevelj.

Novost ove godine je da se u sklopu trening kampa održavaju i edukativne radionice za suce i trenere, tako da će se u Mostaru usvojiti nova zvanja.

Po trenutnim prijavama na trening kampu će boraviti gotovo stotinu biciklista, dok se za edukativne radionice prijavilo tridesetak osoba. Prijave su još uvijek otvorene, a detaljne informacije o kampu mogu se pronaći na internetskim stranicama Biciklističkog saveza BiH.

SCsport.ba