Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Upriličena svečanost: Obilježeno 75 godina djelovanja MOK Jedinstvo Brčko


U povodu 75. godina postojanja Muškog odbojkaškog kluba Jedinstvo Brčko u petak je upriličena svečanost kojoj su prisustvovali članovi Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Među gostima su bila renomirana imena brčanske odbojke, igrači, treneri i predstavnici uprave, a pozivu su se odazvali i gosti iz regije, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

„Muški odbojkaški klub prezentira Brčko distrikt, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u Europi, a mogu reći i u svijetu. Vlada Distrikta u okviru svojih mogućnosti, nastoji da pomogne svim klubovima, a naročito onima koji postižu vrhunske rezultate, a Jedinstvo je definitivno jedan od takvih klubova“, kazao je tom prigodom šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević.

On je podsjetio da je Vlada usvojila kriterije za raspodjelu sredstava u vidu pomoći klubovima u njihovom radu, pa je tako upravo odbojka svrstana u prvu kategoriju.

„Brčko s pravom nosi epitet grada odbojke i svakako da je Jedinstvo prvi klub koji je započeo tu tradiciju. Vlada prepoznaje kvalitet sportskih klubova i kada imate jedan ovakav vrhunski klub, onda je za očekivati da će to biti dodatna motivacija brčanskoj upravi da ulaže u svoje talente, kao i mladim ljudima da se bave tim sportom“, dodao je Gudeljević.

U svom obraćanju, predstavnik kluba Mehmedalija Žilić kazao je da Jedinstvo, od svog osnivanja 1946.godine, nikada nije prestao raditi, čime je očuvan kontinuitet odbojke u Brčkom.

„U proteklom vremenu smo promijenili infrastrukturu kluba u želji da spojimo ono što je nekada bilo i ono što nas očekuje. Nadamo se da smo na pravom putu i počeli smo već da ostvarujemo rezultate“, kazao je Žilić.

SCsport.ba