Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Verstappen: Ako se dese promjene u Formuli 1, otići ću


Max Verstappen startat će prvi na Velikoj nagradi Australije koja se sutra u 7 sati po našem vremenu vozi u Melbourneu.

Iza Nizozemca bit će dva Mercedesa, George Russell i Lewis Hamilton dok će njegov momčadski kolega Sergio Perez startati posljednji nakon što je izletio u prvoj rundi kvalifikacija.

Šef Formule 1 Stefano Domenicali je uoči VN Australije govorio o tome kako bi želio povećati broj kompetitivnih dijelova svakog vikenda tako što bi ukinuo slobodne treninge i povećao broj “sprint” utrka kojih je trenutačno u kalendaru šest. Verstappen je nakon kvalifikacija u Melbourneu oštro kritizirao takav prijedlog.

“Nadam se da neće biti takvih promjena jer ja onda neću ovdje biti još dugo. To nema smisla i uopće mi se ne sviđaju te ideje. Ako nam tako naguraju raspored, vikendi će postati preintenzivni, a i ovako smo pod golemim opterećenjem”, rekao je Verstappen i dodao:

“Jasno mi je da je Formuli 1 u interesu da se čitavog vikenda nešto događa, ali mislim da moramo zadržati format prema kojem se samo subotom i nedjeljom vozi za nešto. Dolaze sezone u kojima ćemo u kalendaru imati 24 ili 25 utrka i ako u to utrpaju još ovakvih malih utrka mene to neće zanimati. Neću u tome uživati”.

Prva od šest sprint utrka, koje se voze dužini trećine normalne utrke, vozit će se krajem mjeseca u Bakuu. Rezultat te utrke poslužit će kao poredak za glavnu utrku. Osim što želi povećati broj sprint utrka, Formula 1 želi uvesti i kvalifikacije za te utrke koje bi se vozile samo jedan krug.

“U sprint utrkama cilj je čisto preživljavanje i nema smisla riskirati bolid u toj utrci. Ja bih ga radije zadržao u optimalnom stanju za glavnu utrku. Te spring utrke nisu u DNK-u Formule 1. Poanta ovog sporta je izdržljivost u dugačkoj nedjeljnoj utrci koja nisu brojna uzbuđenja”, rekao je Verstappen i zaključio:

“Mislim da u Formuli 1 ima sasvim dovoljno akcije na utrkama i cilj nam treba biti da su momčadi što konkurentnije i da bude neizvjesnije. Trebamo ići u tom smjeru, a ne u smjeru besmislenog povećanja tih malih utrka”.

The post Verstappen: Ako se dese promjene u Formuli 1, otići ću appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba