Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Verstappen: Izlazak sigurnosnog vozila nije pomogao, sreća pa smo ove godine brzi na pravcima


Aktuelni svjetski šampion u Formuli 1 Max Verstappen i sinoć je nastavio grabiti ka novoj tituli prvaka.

Slavio je Nizozemac u trci za Veliku nagradu Kanade, a iza sebe je ostavio Ferrarijevog vozača Carlosa Sainza.

Viđena je drama u posljednjih deset krugova jer je Sainz iznenada, izlaskom sigurnosnog vozila na stazu, dobio priliku da pretekne Verstappena.

Konstantno je bio u DRS zoni vozaču Red Bulla, ali Max je šampionski vozio tih deset krugova. Nije napravio grešku i ostvario je novi trijumf.

“Izlazak vozila bezbjednosti mi nije pomogao. Ferrari je bio veoma brz tokom trke, bilo mi je teško da sustižem Sainza poslije drugog odlaska u boks iako sam bio na svežijim pneumaticima. Dao sam sve od sebe – i Carlos je, naravno. Primjetio sam koliko se trudio, bilo mu je lakše sa DRS. Završni krugovi su bili zabavni. Srećom, ove godine smo brzi na pravcima“, rekao je Verstappen.

Sainz je morao da se zadovolji drugom pozicijom, a njegov timski kolega Charles Leclerc završio je trku kao petoplasirani, pošto je zbog novih dijelova pogonske jedinice bio primoran da startuje sa začelja.

“Vozio sam najbrže moguće, koristio sam punu širinu staze, davao sve od sebe prilikom kočenja i upotrebe baterije. Pokušavao sam da preteknem Maxa. Pozitivno je da smo bili brzi tokom cijele trke, ali to nije bilo dovoljno da preteknem za pobjedu. Sve smo pokušali i bili smo veoma blizu pobede. Izvlačimo pozitivne stvari i nastavićemo da pokušavamo u narednoj trci“, izjavio je Sainz.

Verstappen na čelu generalnog poretka sada ima 175 bodova, prati ga timski kolega Sergio Perez sa 129, dok je Leclerc treći sa 126.

SCsport.ba