Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Verstappen ljut na tim: Kad za**bem oni mogu da mi to kažu, a trebalo bi biti i obrnuto

[ad_1]

Današnje kvalifikacije ze utrku za Veliku nagradu Singapura obilježio je Max Verstappen sa svojim timom Red Bull, iako nije uspio da dođe do pole pozicije.

Naime, iz garaže Red Bulla su bez ikakvog objašnjenja naredili Verstappenu da se vrati u garažu u ključnom trenutku kvalifikacija, što je on i učinio, iako je burno reagovao.

Naređeno mu je da uđe u boks dok se približavao poslednjem uglu kruga, a odgovorio je ponavljanjem: “Zašto? Koji k***c?”, na radiju.

Aktuelni šampion je zbog toga završio tek osmi u kvalifikacijama, a poslije je rekao kako bi volio da mu dopuste da kritikuje Red Bull, jer ekipa to radi kada on pogriješi…

“Znam, ali volim kritički pristup jer kad zaj***m, mogu i da mi kažu da pogriješim. Mislim da bi trebalo biti i obrnuto. Zato što se tako držimo jedni drugih u pravom smjeru, jer želimo biti savršeni, a ne želimo biti dobri. Želimo da budemo savršeni”, rekao je Max.

Upitan da li je timu rekao šta misli, dodao je:

“Mislim da znaju kada su mi vidjeli facu i šta sam rekao na radiju.”

Verstappen je bio uporan da je pitwall trebao imati tačne proračune na osnovu kruga.

“Mislim da smo bili malo iznenađeni da smo, naravno, imali taj dodatni krug, ali možete pratiti da vidite da to dolazi. Zato mi nije jasno kako je to promašeno”, pojašnjava on.

“Naravno gledajući unazad, trebali su me pustiti da završim krug prije, gdje su mi rekli da već prekinum da napravim prazninu za zadnji krug. Naravno, sve je to pomalo pokrenuto i sa Pierreom ispred mene. Zbog toga sam morao da napravim prazninu za taj poslednji krug, jer sam mu se približavao. Ali to nije izgovor. Ne vidim koliko goriva ima u bolidu. Ali imamo sve senzore na svijetu da pratimo ovakve stvari”, zaključio je.

SCsport.ba