Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Vettel nakon posljednje utrke u karijeri: Vjerovatno će mi nedostajati više nego što mislim

[ad_1]

Četvorostruki svjetski šampion Sebastian Vettel rekao je da je uživao u svojoj posljednjoj trci u karijeri – Velikoj nagradi Abu Dabija.

Vozač Aston Martina je zauzeo 10. mjesto na Yas Marini, i to uprkos problematičnoj strategiji njegovog tima koji ga je predugo ostavio na stazi prije odlaska u boks. Njemački automobilista je u finišu trke imao sjajnu borbu sa Danielom Ricciardom u McLarenu, ali nije uspio da ga napadne.

“Uživao sa u trci, ali je šteta što na kraju nismo uspjeli da se nađemo ispred Ricciarda. Uvod u trku je bio pomalo drugačiji nego obično, sa toliko odavanja poštovanja i aktivnosti, ali čim su se svjetla ugasila ubacio sam se u trkački ritam. Nije ovo bila laka trka jer je bila neizvjesna odluka oko toga da li treba da idemo jednom ili dva puta u boks. Pokušali smo da učinimo da jedna zamjena pneumatika odradi posao, ali kako su se gume trošile bilo je izazovno“, rekao je Vettel.

Od početka trkačkog vikenda u Abu Dabiju praktično sve je bilo u znaku Vettelovog oproštaja.

“Bio je ovo veliki i emotivni vikend, hvala svima na podršci. Bio je poseban osjećaj toliko zastava i toliko osmijeha. Vjerujem da će mi sve nedostajati više nego što shvatam sada. Posljednje dvije godine su za mene lično bile sjajne i zato želi svima da zahvalim na podršci – na porukama, pismima i ljubavi generalno. Nedostajat će mi to, ali mi je to donijelo toliko radosti tokom karijere i zato vam hvala svima ponovo“, naglasio je vozač Aston Martina.

Vettel je stavio tačku na svoju karijeru poslije 16 sezona, 299 startova, četiri titule, 53 pobjede i ukupno 122 podijuma. Njega će u timu naslijediti dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso.

SCsport.ba