Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Više od 1000 učesnika iz 10 evropskih zemalja na karate spektaklu u Sarajevu


Karate klub “Respect“ Sarajevo organizovat će dvodnevni karate spektakl međunarodnog karaktera pod nazivom “Top Ten” i “Grand Prix Sarajevo 2022”.

Na takmičenju “Top Ten” koje se po prvi put dešava u našoj državi dolaze najuspješniji karatisti svijeta i trenutni olimpijci koji će svoje umijeće i vještine u ovom sportu pokazati prisutnim gledaocima. Takmičenje će biti održano 25. marta, a svoj dolazak najavili su najbolji borci iz raznih dijelova svijeta.

Drugog dana biće održan “Grand Prix Sarajevo 2022” na kojem se očekuje preko 1000 učesnika iz 10 evropskih zemalja u kategorijama za djecu, kadete, juniore, U21, seniore i parakaratiste.

Glavni organizator i idejni tvorac ovog događaja je dr. Nermin Potur, nekada najbolji sportista Bosne i Hercegovine koji je pred sami turnir istakao:

“Ponosni smo na činjenicu da organizujemo ovakav događaj u Bosni i Hercegovini. Ovo takmičenje značajno je za promociju grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine, kao i za prezentaciju vrhunskog sportskog stvaralaštva, te afirmaciju sporta i njegovih vrijednosti kao dijela kulture našeg društva”.

Sama organizacija i dovođenje velikih imena ovog sporta nije bio nimalo jednostavan zadatak.

Zahvaljujući svojim sportskim rezultatima stekao sam veliki broj prijatelja širom svijeta. Ideja je postojala odavno, a sada je došao trenutak za njenu realizaciju. Svi odabrani borci pristali su bez puno razmišljanja doći u našu državu na “TOP TEN”, a posebno se radujemo takmičenju “GRAND PRIX SARAJEVO 2022” na kojem će biti preko 1000 učesnika u nekoliko kategorija”, kazao je Potur na kraju.

Takmičenja “TOP TEN” i “GRAND PRIX SARAJEVO 2022” biće održana 25. i 26. marta u sportskoj dvorani “Goran Čengić” na Grbavici.

SCsport.ba