Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Vrijednost radova šest miliona KM: Potpisan ugovor o izgradnji sportske dvorane u Stocu

[ad_1]

Ugovor za izgradnju višenamjenske sportske dvorane u naselju Vidovo polje u Stocu potpisali su u salonu Gradske uprave, gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković i Adnan Krhan, direktor tvrtke GTR d.o.o.

Vrijednost radova koji su predmet ovog ugovora je 6.028.692,74 KM bez PDV-a, a izvođač radova izabran je nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, piše Jabuka.tv.

Počinjemo s izgradnjom jednog novog objekta savremenijeg izdanja, na zadovoljstvo svih građana. Predviđena je gradnja višenamjenske sportske dvorane u sklopu naselja Vidovo polje u Stocu dimenzija 60 x 53,95 – 56,57 m, a sredstva su osigurana u Proračunu grada Stoca za ovu godinu. Prema predviđenom planu dvorana bi trebala biti gotova za dvije godine, rekao je gradonačelnik Bošković prilikom potpisivanja ugovora.

To će prije svega biti jedan javni prostor koji će objediniti postojeće i planirane sportske, poslovne i stambene sadržaje. Okosnicu rješenja čini trg, koji je smješten u središnjem dijelu kvadranta koji se formira između postojećih stambenih zgrada, glavnih prometnica za pristup naselju, kuća u Vidovom polju, te postojećeg pomoćnog nogometnog terena HNK Stolac.

Dvorana će imati dvije tribine sa 1000 sjedećih mjesta, punjenje tribina je odozgo prema dolje. Preko pristupnog ulaznog stubišta, odnosno rampe, za osobe sa posebnim potrebama, dolazi se u vjetrobran, odnosno holski prostor. Tu će biti smješteni prostori recepcije, garderobe, Ured voditelja centra, tehnička soba i prostor za osiguranje zgrade.

SCsport.ba