Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Xavi: Real je mrtav? Ne, nego favorit za naslov

[ad_1]

Barcelona je pobjedom nad Sevillom (3:0) u 20. kolu La Lige oplodila to što je ranije istog dana Real izgubio (1:0) kod Mallorce.

Tako je Barci otvorio put prema naslovu ili praktički joj predao titulu koju je osvojio prošle godine. Činjenica je da je tek počeo drugi dio prvenstva, ali i da Barca sada ima velikih osam bodova prednosti na vrhu ispred aktualnog prvaka i najvećeg rivala, kao i da igra sjajno.

Do sada u prvenstvu ima tek jedan poraz i samo sedam primljenih golova. Real ipak od samog kraja prošle godine i nastavka prvenstva nakon pauze za SP igra osjetno lošije, a i kada pobjeđuje to najčešće radi tako da se šverca. Kod Mallorce mu nije prošlo, a još ga čeka i više utakmica nego Barcelonu. Konkretno, na klupskom SP-u, prenosi Index.hr.

Ipak, sve ovo ne dopušta Barceloninom treneru nikakvo opuštanje ili uživanje. Xavi je nakon pobjede nad Sevillom izjavio:

“Na vrhu smo s osam bodova prednosti ispred Reala i to je važna prednost, ali prvenstvo nipošto nije riješeno. Ostalo je još puno utakmica za igrati, Real može bilo kada pobijediti bilo koga, a Real još dolazi na Camp Nou.

Ne, La Liga ni slučajno nije gotova”, izjavio je Xavi i onda još više dao na važnosti Realu nakon novinarske primjedbe da Real je ne samo bodovno, nego i igrom, mrtav. “Real je mrtav? Oni su toliko puta dokazali da su sposobni izvesti velike povratke. Nažalost, iskusio sam to kao igrač i ne bih htio to iskusiti sada kao trener. Bez obzira na našu prednost, favorit za osvajanje La Lige je Real. Zato što je aktualni prvak Španije i Evrope. Mi smo kandidati.”

 

(24sata.info)