Connect with us

Upište pojam za pretragu

Svijet

Eksplozije i sirene u Kijevu, Rusija prvi put objavila detaljni izvještaj o napadima


Među ciljevima je bilo “31 zapovjedno mjesto i komunikacijski centar, 81 protuzračni raketni sustavi S-300, Buk M-1 i Osa, kao i 75 radarskih stanica. Operativno je taktičko zrakoplovstvo ruskih zračno-svemirskih snaga pogodilo šest kolona oklopnih vozila ukrajinskih oružanih snaga”, dodao je.

Osim toga, uništeno je 311 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 42 zrakoplova i helikoptera (uključujući i na tlu), 51 višecjevni raketni sustav, 147 pješadijskog topništva i minobacača, 263 jedinice specijalnih vojnih vozila, dodao je Konašenkov.

Konašenkov je također rekao da su trupe dalje napredovale u obje promoskovske regije u istočnoj Ukrajini.

“Skupina postrojbi Luganske Narodne Republike tijekom dana nastavila je provoditi ofenzivne operacije u smjeru naselja Kremennoye, krećući se naprijed još 3 kilometra. U proteklom danu jedinice Oružanih snaga Donjecke Narodne Republike napredovale su 16 kilometara i zauzele naselje Zamožnoje”, rekao je Konašenkov.

U posljednja 24 sata još 110 ukrajinskih vojnika dobrovoljno je položilo oružje, zaključio je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane.

CNN nije mogao potvrditi niti provjeriti ovu izjavu, a ruska vojska je u prošlosti iznosila netočne tvrdnje o svojim vojnim operacijama.

Haber