Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Amazfit Bip 3 i Amazfit Bip 3 Pro predstavljeni globalno za 60$, odnosno 70$

Prije otprilike dvije sedmice u Brazilu je predstavljen Amazfit Bip 3, a sada je on, zajedno sa Amazfit Bip 3 Pro pametnim satom, stigao i službeno na globalno tržište. Ova dva sata dijele gotovo iste specifikacije, a glavna razlika je što Pro inačica stiže sa ugrađenim GPS-om. Šta sve nude Amazfit Bip 3 i Amazfit Bip 3 Pro?

Prije svega, oba modela stižu sa TFT ekranima dijagonale 1,69”, rezolucije 240 x 280 piksela. Oba sata imaju baterije od po 280 mAh i navodi se da će ponuditi do 14 dana autonomije s normalnim korištenjem. Naravno, trajanje baterije kod Pro modela bit će sigurno manje uz korištenje GPS-a, kojega obični model nema.

Satovi su opremljeni BioTracker 2 PPG biometrijskim senzorima i podržavaju mjerenje otkucaja srca, prate nivo zasićenosti kisikom u krvi, kao i nivo stresa. Satovi nude preko 60 sportskih načina. Oba su ova modela vodootporna sa certifikatom 5ATM, a s pametnim telefonom se povezuju putem aplikacije Zepp. Osnovni uslov je da pametni telefon radi na Androidu 7.0 i novijem i iOS-u 12.0 i novijem.

Obični Amazfit Bip 3 dostupan je u tri boje – crnoj, plavoj i rozoj. Cijena Amazfit Bip 3 je 59,99 američkih dolara.

S druge strane, Amazfit Bip 3 Pro stiže također u tri boje, s tim što ovaj pored crne i plave ima i krem boju, za razliku od roze na običnom Amazfit Bip 3 pametnom satu.
Cijena Amazfit Bip 3 Pro pametnog sata je 69,99 američkih dolara.

Satovi su već dostupni za kupovinu preko službene Amazfitove stranice – Amazfit.com, dok će obični Amazfit Bip 3 uskoro biti dostupan i na Amazonu Indija.

Bajtbox