Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Android 13/One UI 5 stiže i na Samsung Galaxy A13!

Samsung privodi kraju nadogradnju Androida 13, odnosno One UI 5.0 na svoje pametne telefone. Danas je nadogradnju počeo primati jeftini član Galaxy A serije – Samsung Galaxy A13.

Samsung Galaxy A13 predstavljen je na proljeće ove godine sa Androidom 12 i One UI 4.0. Sada telefon dobija prvu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 13 i Samsungov One UI 5.0. Očekuje se da će telefon u budućnosti dobiti još dvije velike Android nadogradnje – Android 14 i Android 15.

Android 13 nadogradnja za ovaj telefon dolazi s brojem firmvera A135FXXU2BVL2. Uključuje i sigurnosnu zakrpu za jedanaesti mjesec 2022. godine.

Nadogradnja je dostupna u velikom broju evropskih zemalja, uključujući Armeniju, Azerbejdžan, Hrvatsku, Francusku, Gruziju, Njemačku, Irsku, Italiju, Kazahstan, Poljsku, Portugal, Srbiju, Sloveniju, Ukrajinu, Češku Republiku i Veliku Britaniju. Očekivati je da nadogradnja vrlo brze krene ka ostalim državama, u kojima je ovaj telefon dostupan.

Ako posjedujete Samsung Galaxy A13 odlaskom u Postavke -> Ažuriranje softvera, a zatim Preuzmi i instaliraj, možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja dostupna i na Vašem telefonu. Ako nije, možete je očekivati vrlo brzo.

One UI 5.0 donio je velike novosti i svakako da svi korisnici Galaxy telefona što prije žele iskusiti najnoviju verziju korisničkog interfejsa. Tako je redizajniran korisnički interfejs, dodane su mnoge mogućnosti prilagodbe, Samsung Gallery sada omogućava da izdvojite tekst iz fotografija. Tu je i novi meni povezanih uređaja i centar za privatnost s nadzornim pločama za sigurnost i privatnost. Pored toga, na One UI 5.0 stižu i novi pametni prijedlozi za widgete i aplikacije.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox