Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Apple: iPhone 14 Pro i 14 Pro Max imaju problem! – Uskoro stiže rješenje

iPhone 14 serija predstavljena je prije 15-ak dana, a već je u prodavnicama od prošle sedmice, izuzev iPhonea 14 Plus. Oni korisnici koji su među prvim došli do svog primjerka iPhonea 14 Pro i iPhonea 14 Pro Max susreli su se s prvim problemom i to nakon prve nadogradnje. Apple je sada priznao problem.

Početkom sedmice prenijeli smo informaciju da su se Pro modeli iz iPhone 14 serije susreli s problemom kamere. Naime, kamera je mutna i korisnik zbog toga ne može napraviti fotografiju kakvu želi. Nekoliko korisnika je na TikToku objavilo videozapis kako to zapravo izgleda. Problem je prisutan kod upotrebe kamere na aplikacijama trećih strana, kao što su TikTok, Instagram, Snapchat itd., dok upotreba zadane Appleove aplikacije za kameru nema pomenuti problem i ona funkcioniše sasvim normalno. To znači da je problem softverske prirode.

Na svu sreću, ovaj problem nije pogodio obični iPhone 14 koji je zajedno s Pro verzijama prošle sedmice stigao u prodaju.

Kompanija iz Cupertina navela je sada da je svjesna pomenutog problema na iPhoneu 14 Pro i iPhoneu 14 Pro Max, da on zaista postoji, te da rade na njegovom rješavanju.

Apple je naveo da će već sljedeće sedmice poslati novu nadogradnju na ove telefone, koja će zapravo ispraviti navedeni problem kamere. U svakom slučaju, ako ste već došli do iPhonea 14 Pro ili iPhonea 14 Pro Max i imate navedeni problem, trebate znati da ovaj problem ne možete sami riješiti, te da ćete morati pričekati nekoliko dana kako bi na Vaš telefon došla nadogradnja koja će riješiti problem.

SOURCE/IZVOR

Bajtbox