Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Apple predstavio iPhone 14 i iPhone 14 Plus u novoj boji

Doba je godine kada Apple tradicionalno predstavlja novu boju aktuelnog iPhonea. Ove godine, kompanija iz Cupertina predstavila je iPhone 14 i iPhone 14 Plus u žutoj boji.

Nakon što su prošle godine predstavljeni modeli u zelenoj, a pretprošle godine u ljubičastoj, ove godine stiže žuta boja na dva iPhone 14 modela.

Tako iPhone 14 i iPhone 14 Plus kupci sada mogu naručiti i u jarko žutoj boji, a čini se da je nijansa negdje između blijedožute boje iPhonea 11 i tamno žute boje iPhonea XR. Aluminijski okvir ima svjetlo žutu boju.

Za razliku od prošle godine, nova boja neće ove godine stići na iPhone Pro modele. Umjesto toga, iPhone 14 i iPhone 14 Plus dobivaju šestu boju, pored već postojećih: crne, bijele, crvene, plave i ljubičaste.

Osim nove boje, nema nikakvih razlika u specifikacijama između ovog modela i ostalih.

Američka kompanija je pored toga najavila i četiri nove boje silikonskih maski za sva četiri modela iz iPhone 14 serije. Ovo uključuje boje Canay Yellow, Olive, Sky, and Iris, a radi se zapravo o žutoj, boji masline, svjetloplavoj i ljubičastoj.

iPhone 14 i iPhone 14 Plus u žutoj boji bit će dostupni za pretprodaju od 10.03.2023. godine, dok su nove boje maskica već dostupne za narudžbu.

Podsjećanja radi, iPhone 14 i iPhone 14 Plus stigli su na jesen prošle godine zajedno sa iPhoneom 14 i iPhoneom 14 Pro. Međutim, između običnih i Pro modela napravljena je nikad veća razlika, a tu prije svega mislimo na čip koji pokreće uređaje. Dok su Pro modeli dobili novi A16 Bionic, obični modeli dobili su godinu dana stariji A15 Bionic.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox