Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Blizzard odlazi iz Kine. Dolazi do gašenja mnogih igara…

Blizzard u Kini posluje 14 godina. Međutim, čini se da neće još dugo. Blizzard je obznanio da planira ugasiti svoje igre u Kini, a uzrok toga je neslaganje s izdavačkim partnerom NetEase. Naime, 23. januara 2023. ističe ugovor, a Blizzard i NetEase se nisu uspjeli dogovoriti oko produžetka ugovora, što će dolaskom pomenutog datuma rezultirati nestankom World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch 2, Starcraft, Heroes of the Storm, Diablo III i Warcraft III: Reforged naslova.

Izuzetak je Diablo Immortal koji potpada pod zasebni ugovor i čiji će se razvoj nastaviti, kako navodi NetEase u priopćenju. Također, kako navodi Blizzard, kinesko izdanje Overwatcha 2, World of Warcraft: Dragonflight i Hearthstone: March of the Lich King “nastavit će se kasnije ove godine”. Bloomberg pominje da problemi nisu nastali samo zbog novca, već i zbog toga kako postupati s podacima igrača i tko je vlasnik IP-ja.

“Neizmjerno smo zahvalni na strasti koju je naša kineska zajednica pokazala tokom gotovo 20 godina. Toliko godina donosimo naše igre u Kinu preko NetEasea i drugih partnera,” rekao je predsjednik Blizzarda Mike Ybarra. “Njihov entuzijazam i kreativnost nadahnjuju nas i tražimo alternative za vraćanje naših igara igračima u budućnosti.”

Piše: Marijan Živković

Centralna.ba