Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Carl Pei komentarisao Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung je početkom drugog mjeseca ove godine predstavio Galaxy S23 seriju. Ona je stigla s impresivnim specifikacijama, a svakako da je najimpresivniji Samsung Galaxy S23 Ultra. On je naravno recenziran od strane raznih recenzenata (uključujući i nas), ali posebno su zanimljive recenzije, odnosno komentari ljudi koji su na visokim pozicijama u svijetu pametnih telefona i općenito tehnologije. Poznati Carl Pei komentarisao je Galaxy S23 Ultra.

Carl Pei već neko vrijeme objavljuje recenzije pametnih telefona na YouTube kanalu svoje kompanije Nothing. Nedavno je podijelio i recenziju Galaxy S23 Ultra.

Na početku video zapisa on navodi da je bio među prvim korisnicima Galaxy S2 i Galaxy S3 telefona, ali je nakon toga izgubio interes za Samsungove telefone.

U samoj recenziji telefona, on navodi da Galaxy S23 Ultra ima besprijekoran hardver, a da softver podsjeća na modele od prije 12 godina. On navodi da S-Pen i nije tako koristan i zauzima više prostora.

Kada je riječ o kamerama, on navodi da je 200 MP glavna kamera, ipak, prenaglašena karakteristika ovog telefona. Galaxy S23 Ultra ima četiri kamere na zadnjoj strani – pomenuti glavni senzor od 200 MP f/ 1.7 + ultraširoki senzor od 12 MP f / 2.2 s vidnim poljem od 120 stepeni + telefoto senzor sa 3x optičkim povećanjem od 10 MP f / 2.4 + telefoto senzor od 10 MP sa 10x povećanjem f / 4.9.

CEO Nothinga nije zadovoljan Samsungovim korisničkim interfejsom na ovom telefonu, te kaže da je „zastario“, a njegova najveća kritika odnosi se na unaprijed instalirane aplikacije.

Međutim, on je u konačnici naveo da svako u industriji telefona treba poštovati Samsung, te da je zadovoljan Samsung Galaxy S23 Ultra telefonom.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox