Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

CEO Huaweija podijelio fotografiju snimljenu kamerom Huawei P60 Pro telefona

Huawei će uskoro predstaviti P60 seriju, a jučer je CEO kineske kompanije objavio jednu fotografiju koja nam prikazuje noćne mogućnosti kamere Huawei P60 Pro telefona.

Richard Yu, izvršni direktor Huaweija, sa svojom kompanijom prolazi kroz teška vremena, ali izgleda da u Huaweiju nisu izgubili strast za fotografijom. Huaweijeva P serija, čije P u nazivu i označava „Photography“, uvijek je privlačila pažnju sa svojim impresivnim fotografijama.

Yu je jučer objavio „slučajnu fotografiju“ snimljenu Huawei P60 Pro telefon. Radi se o noćnoj fotografiji, a čini se da je riječ o telefoto kameri. Radi se vjerovatno o 64 MP OmniVision OV64B senzoru sa povećanjem od 3,5x. Ovaj senzor navodno ima RYYB filter u boji. To ima za rezultat bolju svjetlinu i mogućnost snimanje noćnih fotografija.

Ovo je još jedna u nizu fotografija uhvaćenih ovim telefonom. Nedavno su na internetu osvanule fotografije snimljene na MWC 2023, koji je održan nedavno u Barceloni. Tada je navedeno da je nova telefoto kamera podržana ozbiljnim AI funkcijama i algoritmima, kao što je pametno podešavanje otvora blende, vjerovatno za portretne fotografije.

Pored ovog telefoto senzora, telefon će na zadnjoj strani navodno stići sa glavnim senzorom kamere od 50 MP (novi Sony IMX888), dok će ultraširoki senzor kamere biti onaj od 50 MP (moguće IMX585), što će biti značajno poboljšanje u odnosu na prethodnika. Očekuje se da sve kamere telefon stignu sa XMAGE optimizacijom.

Navodno se Huawei P60 Pro nedavno pojavio i na jednoj fotografiji uživo.  Na njoj primjećujemo da telefon ima pravougaoni izrez u kojem su smještena dva velika prstena s kamerama. 

IZVOR/SOURCE

Bajtbox