Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Dobro vidite – Stiže Coca-Cola telefon!

Na tržištu pametnih telefona u posljednje vrijeme nema mnogo novina i inovacija. No, sada nam stiže jedna veoma zanimljiva vijest. Naime, na internetu se pojavila fotografija Coca-Cola telefona.

Najnovija informacija o ovom Coca-Cola telefonu dolazi od strane poznatog leakera Mukula Sharme. On je potvrdio da je zaista riječ o pravom uređaju, koji će biti predstavljen za indijsko tržište u prvom kvartalu 2023. godine.

Gore pomenuti leaker navodi da kompanija Coca-Cola sarađuje sa proizvođačem pametnih telefona na prestavljanju telefona koji će stići sa Coca-Cola logom.

Ono što fali u ovom izvještaju jeste informacija s kojim konkretno proizvođačem pametnih telefona sarađuje kompanija Coca-Cola. Jedna od glasina koja kruži Twitterom jeste da bi Coca-Cola telefon mogao biti jedan rebrendirani telefon iz Realme 10 serije i to vjerovatno Realme 10. Međutim, te informacije moramo uzeti s velikom dozom rezerve.

Vratimo se sada na ono što vidimo na fotografiji. Render prikazuje telefon u crvenoj Coca-Cola boji. Preko desnog dijela zadnjeg poklopca telefona ispisan je poznati naziv Coca-Cole, a isti naziv ispisan je u manjem obimu u donjem lijevom uglu zadnjeg poklopca uređaja.

Telefon ima dva senzora kamere koji su odvojeni jedan od drugog. Na desnoj bočnoj strani telefona nalaze se tipke za kontrolu glasnoće. Ne vidimo senzor otiska prsta na desnoj bočnoj strani, što sugeriše na to da bi telefon mogao biti isporučen sa senzorom otiska prsta koji će se naći ispod ekrana. To dalje znači da će Coca-Cola uređaj imati OLED ekran.

To su trenutno jedine informacije koje znamo o Coca-Cola telefonu, ali očekivati je da ih uskoro saznamo više.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox