Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Elon Musk planira izgraditi vlastiti grad u Teksasu

Ekscentrični američki milijarder Elon Musk poznat je po kontroverznim idejama i prijedlozima. Ne prođe dan, dva a da ne čujemo neku vijest o Elonu Musku. Ovaj put ekscentrični milijarder planira izgraditi vlastiti grad izvan Austina u Teksasu.

O Muskovim planovima izvještava Wall Street Journal. Objavljeno je da će Muskov grad u okrugu Bastrop biti izgrađen na zemljištu pored objekata Boringa i SpaceX-a koji su trenutno u izgradnji. Na području gdje će se graditi grad već su podignute prve modularne kuće, bazen, sportski teren i teretana. Grad bi se trebao zvati Snailbrook, što je referenca na maskotu tvrtke The Boring Company, a to je puž Gary. Prema ljudima koji su upoznati s projektom. izgradnja grada u okrugu Bastrop omogućila bi Musku da uspostavi propise u vlastitoj općini i ubrza planove, navodi WSJ.

Cilj projekta je i osigurati zaposlenicima u The Boring Company, Tesla i SpaceX kompanijama mjesto gdje bi mogli iznajmiti kuću po cijeni ispod tržišne. Najam bi iznosio oko 800 dolara za kuću s dvije ili tri spavaće sobe, što je znatno ispod tržišne najamnine u Bastropu koja iznosi oko 2200 dolara. Ako zaposlenik odluči napustiti tvrtku, mora u roku od 30 dana napustiti mjesto prebivališta.

Prema teksaškom zakonu, grad treba najmanje 201 stanovnika prije nego što može podnijeti zahtjev za osnivanje, a zatim odobrenje od okružnog suca.  Prema trenutno dostupnim podacima, okrug Bastrop, unutar kojeg bi se trebao graditi grad, do sada nije primio zahtjev od Muska.

Piše: Marijan Živković

Centralna.ba