Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Evo čime bi se mogao pohvaliti sljedeći Sony-jev mid-ranger

Sljedeći Sony-jev telefon trebao bi biti iz serije Xperia Ace. Riječ je Xperia Ace 4 telefonu, ali nema informacija o tome kada će on biti predstavljen. Tada je otkriveno da će ovaj telefon stići s novom generacijom Snapdragon čipa. Danas stižu detalji o još jednom nadolazećem Sony-jevom telefonu koji će nositi naziv Sony Xperia 10 V. Kojim specifikacijama bi se mogao pohvaliti ovaj telefon?

Sony Xperia 10 V stići će kao nasljednik Xperije 10 IV, koja je predstavljena u prvom kvartalu 2022. godine. To znači da će i njegov nasljednik vjerovatno stići u prvom kvartalu 2023. godine.

Prema najnovijem izvještaju, Sony Xperia 10 V stići će sa Snapdragon 6 Gen 1 čipom. Ovaj je čip baziran na 4 nm proizvodnom procesu i nudi impresivnu efikasnost i podržava LPDDR5 memoriju.

Prenosi se da će ovaj telefon stići s nešto većim ekranom u odnosu na prethodnika. Tako će on navodno imati 6,1-inčni OLED ekran, za razliku 6-inčnog koji se nalazi na Xperiji 10 IV. Rezolucija ekrana bit će 1080 x 2520 piksela (Full HD+), omjera stranica 21:9. Prethodnik ima ekran sa stopom osvježavanja od 60 Hz i bit će zanimljivo vidjeti hoće li Sony konačno ponuditi veću stopu osvježavanja.

Pored nešto većeg ekrana, Xperia 10 V mogla bi se, u odnosu na prethodnika, pohvaliti i nešto većom baterijom. Tako se navodi da će telefon imati 5150 mAh bateriju s podrškom za brzo punjenje od 30 W.

Nažalost, detalji o kamerama telefona još nisu poznati, ali s obzirom na to da je do predstavljanja ovog telefona ostalo još poprilično mnogo vremena, te detalje očekujemo u narednim sedmicama.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox