Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Evropa: Galaxy A51 počinje primati Android 13!

Samsung ubrzano nadograđuje svoje telefone na najnoviji One UI 5, koji je baziran na Androidu 13, a posljednji u nizu je Samsung Galaxy A51. Ovaj pametni telefon sada prima One UI 5 nadogradnju u Evropi.

Samsung Galaxy A51 (4G model) počeo je primati Android 13, odnosno One UI 5 u nekoliko evropskih zemalja. Tako se na listi, između ostalih, nalaze Švicarska, Slovenija, Slovačka, Poljska, Francuska, Austrija i Luksemburg.

One UI 5 nadogradnja za 4G verziju Galaxy A51 telefona s brojem modela SM-A515F stiže s brojem firmvera A515FXXU5GVK6. Nadogradnja uključuje i sigurnosnu zakrpu za deseti mjesec 2022. godine.

Galaxy A51 predstavljen je krajem 2019. godine sa Androidom 10. Telefon je do sada dobio dvije velike Android nadogradnje – Android 11 i Android 12, a Android 13 nadogradnja bi će mu posljednja velika. Očekuje se da će telefon još neko vrijeme primati sigurnosna ažuriranja.

Samsung je na One UI 5.0 dodao gomilu novih funkcija, razne mogućnosti za prilagođavanje itd. Tako je kompanija navela da će One UI 5.0 donijeti redizajnirani korisnički interfejs. On će omogućiti korisnicima da prilagode pozadinu, izgled sata, paletu boja itd, a jedna od zgodnih opcija je i video pozadina, koja omogućava da postavite kratki video na zaključani ekran.

Pored toga, na One UI 5.0 stižu i novi pametni prijedlozi za widgete i aplikacije. Zapravo, sada će Vam telefon sam ponuditi određene prijedloge na temelju vašeg korištenja.

Ako posjedujete Samsung Galaxy A51, odlaskom u Postavke -> Ažuriranje softvera, možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja već dostupna i na Vašem Galaxy A51 telefonu.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox