Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Galaxy A14 4G službeno predstavljen!

Nakon što je predstavila Galaxy S23 flagship seriju, kompanija Samsung okreće se jeftinijim uređajima. Tako je jučer predstavljen Samsung Galaxy A14 4G. Šta sve nudi ovaj telefon i za koje cijene, saznajte u nastavku.

Samsung Galaxy A14 5G predstavljen je prošlog mjeseca. Sada stiže i 4G verzija ovog telefona.

Ovaj telefon pogonjen je osmojezgrenim čipom od 2,0 GHz. Riječ je o MediaTek Helio G80 čipu, koji stiže u kombinaciji sa 6 GB radne memorije (RAM-a) i 128 GB prostora za unutrašnju pohranu. Nju je moguće i dodatno proširiti jer telefon posjeduje utor za microSD kartice. Iz kutije se Galaxy A14 4G isporučuje sa Androidom 13 i Samsungovim One UI 5.0.

Prednju stranu telefona prekriva IPS LCD ekran dijagonale 6,6”, Full HD+ rezolucije od 1080 x 2408 piksela. Omjer stranica je 20:9. Pri vrhu ekrana nalazi se kapljica s prednjom kamerom od 13 MP. Desno bočno nalazi se skener otiska prsta.

Na zadnjoj strani Samsung Galaxy A14 4G posjeduje tri senzora kamere. Ove kamere su odvojene i nema nikakvog izreza. Raspored kamera na ovom telefonu samo je još jedna potvrda kakav će jezik dizajna imati Samsungovi telefoni u ovoj godini. Glavni senzor kamere je onaj od 50 MP sa otvorom blende f / 1.8. Pored njega, tu su još i ultraširoki senzor od 5 MP i makro senzor od 2 MP.

Telefon se napaja baterijom kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 15 W. Težina Galaxy A14 4G telefona je 201 gram.

Nažalost, Samsung još nije objavio detalje o cijenama i dostupnosti uređaja.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox