Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Galaxy S23 serija ruši rekorde – Evo koliko ih je Samsung prodao za samo 24 sata u Indiji

Samsung je prošle sedmice predstavio Galaxy S23 seriju. Ona uključuje tri modela – Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S23+ i Samsung Galaxy S23 Ultra, koji su stigli kao direktni nasljednici prošlogodišnjih Galaxy S22 modela. Iako je Samsung povećao cijene ove serije, to nije uticalo na kupce u nekim regijama.

Prema najnovijim informacijama koje stižu iz Indije, Samsung je osigurao oko 140.000 prednarudžbi za Galaxy S23 seriju u prva 24 sata u Indiji.

Indijsko tržište pametnih telefona jedno je od najvećih na svijetu i svakako da kompanijama mnogo znači kada su na njemu uspješne. Ovaj broj je otprilike dvostruko veći od broja prednarudžbi Galaxy S22 serije prošle godine u ovoj zemlji.

Očigledna je ogromna potražnja za premium uređajima u Indiji, a sigurno je da su na ovaj broj uticale i Samsungove akcije koje se odnose na prednarudžbe uređaja.

Prosječna cijena Galaxy S23 serije u Indiji je oko 99.000 INR, što je oko 1.200 dolara, što znači 169 miliona prihoda od Galaxy S23 serije u samo 24 sata.

Ono što je još bitno naglasiti je da se većina Galaxy S23 modela koji se prodaju u Indiji proizvodi baš u toj zemlji.

Kada govorimo o specifikacijama Galaxy S23 serije, ona je ove godine stigla s drugačijim dizajnom (prije svega običnog i Plus modela) u odnosu na prethodnu seriju. Pored toga, Galaxy S23 i Galaxy S23+ stižu sa većim baterijama u odnosu na prethodnike, ali i specijalnim čipom američke kompanije Qualcomm – Snapdragonom 8 Gen 2 for Galaxy. 

Sve detalje o ovoj seriji pročitajte OVDJE, a prve dojmove ekskluzivno iz San Franciska pogledajte na videozapisu ispod.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox