Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Google Pixel 7 Mini – Čime će se pohvaliti?

Kompanija Google navodno radi na dva nova pametna telefona. Oni imaju kodne nazive Lynx i Felix. Ovaj prvi će vjerovatno biti član Google Pixel 7 serije, dok je drugi vjerovatno sklopivi telefon. Iako konačni naziv Lynx telefona još nije poznat, nagađa se da se radi o Mini modelu iz Pixel 7 serije – Google Pixel 7 Mini. Najnoviji izvještaj otkriva neke detalje o ovom telefonu.

Još u sedmom mjesecu tekuće godine pojavile su se informacije da bi telefon s kodnim nazivom Lynx mogao biti treći flagship uređaj iz Pixel 7 serije. Tada je otkriveno da će telefon imati glavni Samsung GN1 senzor kamere i još jedan Sony IMX787 senzor kamere na zadnjoj strani. Naprijed će biti Sony IMX712 senzor.

Ono što će ovaj telefon razlikovati u odnosu na ostala dva modela iz Pixel 7 serije jeste ekran. Pri tome najprije mislimo na veličinu ekrana. Iako se u izvještaju ne spominje tačna veličina ekrana, pretpostavlja se da bi ona mogla biti ispod 6”, što je za današnje standarde kompaktan ekran. Navodno će stići sa stopom osvježavanja od 120 Hz i podrškom za Full HD+ rezoluciju.

Očekivati je da u narednim danima i sedmicama saznamo više pouzdanijih i konkretnijih informacija o Google Pixel 7 Mini telefonu, a svakako da će biti zanimljivo vidjeti kako će proći na tržištu, s obzirom na to da u posljednje vrijeme kompaktni telefoni nisu baš tako popularni.

Podsjećamo da je Google zabilježio rekordan broj prednarudžbi Pixel 7 telefona. Navodno Google ima u planu proizvesti više od 8 miliona Pixel 7 i Pixel 7 Pro telefona, što je respektabilan broj u odnosu na prošlogodišnju Pixel 6 seriju.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox