Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

HIT u najavi! – Konačno poznato kada stiže Poco X5 Pro 5G

Sredinom ovog mjeseca otkriveno je kako će izgledati nadolazeći Poco X5 Pro 5G. Ovaj pametni telefon stići će kao nasljednik X4 Pro 5G telefona, a danas je konačno otkriveno kada će on i službeno biti predstavljen.

Indijska podružnica brenda POCO objavila je da će Poco X5 Pro 5G biti službeno predstavljen u Indiji 06.02.2023. godine u 17.00 po lokalnom vremenu.

Ono što je nepoznanica jeste to hoće li zajedno sa Poco X5 Pro 5G telefonom stići i obični Poco X5. Za sada nema glasina o tome hoće li telefon stići i u Evropu, ali sasvim je realno očekivati da se to desi, jer upravo ovaj telefon ima broj modela koji završava sa slovom “G”, što znači da će pored indijskog vjerovatno stići i na globalno tržište, a samim time i na evropsko.

Kada je riječ o specifikacijama ovoga telefona, ranije je otkriveno da će on stići sa Qualcomm Snapdragon 778G čipom. Nedavna fotografija otkrila je da će jedna od memorijskih konfiguracija telefona biti ona od 8 GB radne memorije (RAM-a) i 256 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Poco X5 Pro napajat će baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 67 W. Telefon će imati i dvostruke zvučnike, kao i NFC podršku.

Na zadnjoj strani telefon će imati glavni senzor kamere od 108 MP, ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 2 MP. Naprijed će biti selfie kamera sa senzorom od 16 MP. Prednju stranu telefona prekrivat će OLED ekran dijagonale 6,67“, FHD+ rezolucije sa stopom osvježavanja od 120 Hz.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox